Titkon arra vágyik, hogy a teraszon ihassa meg reggeli kávéját?
2017. június 17. írta: csorbazs

Titkon arra vágyik, hogy a teraszon ihassa meg reggeli kávéját?

A kertkapcsolatos lakások népszerűség nem megkérdőjelezhető, ennek köszönhetően hiper nehéz megfizethető áron ilyen ingatlant találni. A kutyások, a gyerekesek, a természet után vágyakozók mind rápörögnek ezekre a lehetőségekre, márpedig a kertkapcsolatos lakások száma igencsak korlátozott. Mai bejegyzésünkben bemutatjuk mire kell készülnie azoknak, akik ebben a típusban is gondolkodnak.

Kerti munkára időt kell szakítani

Annak, aki kertkapcsolatos lakásba költözik, nemcsak otthona belsejének rendben tartására kell időt fordítani, hanem a külső körletre is, télen is. Ez vitathatatlanul plusz erőfeszítés! Tény azonban, hogy bizonyos társasházaknál erre dedikált ember is van.

Kellemes lakás Zuglóban

xiv_kerulet_kiado_lakas.jpg

Fel kell készülni a szomszédok tekintetére

A kertkapcsolatos lakások keresésénél nagyon figyelmesnek kell lenni, sok esetben ugyanis a saját kert, valójában nem is saját, hanem a házban mindenki ott akar majd grillezni a nyári estéken. A másik csalóka verzió, amikor a kert ugyan privát, mégis a kíváncsi tekinteteket nem lehet kizárni. Ez egyébként tipikus az új építésű lakásoknál, ahol ugyan kiülhetsz a teraszra reggel kávézni egy szál semmiben, de ebben a szomszédaid is gyönyörködhetnek majd, egész pontosan a melletted lévő lépcsőházban lakók és a szemközti házban lakók is.

Csend és nyugalom, zöld mindenütt

Ez az egyik legnyomósabb érv az ilyen otthonok mellet. Még ha csak egy kis zöld is van az ember körül, már jobban érezheti magát! Ráadásul, ha szerencsés az elhelyezkedés még a csend és a nyugalom is meglesz!

Villalakás a Gellérthegyen

somloi_ut_kiado_lakas.jpg

Boldog lesz a gyermeked és a kutyád

Gyerekek és kutyák esetén kifejezetten előnyös, ha van egy kis kert, ahol lehet szaladgálni, játszani. A saját kis kertedben csinálhatsz akár egy minijátszóteret, homokozót is a gyermekednek, sőt nyáron akár a saját medencétekben is hűsölhettek.

Zöldövezet a XII. kerületben

orom_utca_kiado_lakas.jpg

Öröm lesz vasárnaponként a kertben ebédelni

A családi pillanatok megélésének tökéletes helyszíne lehet egy kis udvar. Nincs is annál szuperebb érzés, mint mikor a gondozott, virágokkal teli udvaron töltitek a családdal a délután, ráadásul még a nyári partiknak, összejöveteleknek is tökéletes helyszínül szolgálhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr7412585703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2017.06.19. 10:08:31

Ne feledjük, ehhez - és pont az első pontra rámutatva - bizony habitus kell, az költözzön ki kertvárosba nagy udvaros, kertes házikóba, aki otthon is szeretett sokat takarítani, meg az erkélyen is mindenféle növényekkel szöszmötölt vagy odabent is tartott.

Ellenkező esetben az egykori panelproli odakint is az marad, ők azok a tipikus kertvárosba/agglomerációba költözők, akik kiköltöznek a szép kertes házikóba, aztán két hónap múlva az egész udvart leb*sszák viacolorral, max egy 3x3 méteres zöld helyet hagyva, hogy nyáron ne szúrja ki a díszkő a medencét.

igazi hős 2017.06.19. 14:33:33

@Void Bunkoid: Miért kéne egy kertvárosban többet takarítani? A por kevesebb, ha ásol a kertben, utána kint hagyod a bakancsot a teraszon. A gyerek a panelek közötti homokozóban is pont annyira össze tudja magát koszolni, mint otthon a kertben. Az viszont kétségtelen, hogy a kert időt és figyelmet igényel. Én tegnap este döbbentem rá, hogy végre elállt a szél, eső sem várható és 8-kor kimentem permetezni a fákat.

Void Bunkoid 2017.06.19. 21:40:45

@igazi hős: nem a több takarításra értettem, hanem hogy igen, a kerttel szöszmötölni kell, mégpedig rendszeresen, ha nem egy gazos-szemetes förtelmet akarsz. Egy nagyobb telek esetén ez - ha nem napi rendszerességgel csinálunk valamit kint - akár kéthetire ritkítva is akár egy egész napot is elvehet a hétvégéből...no ez az, amire elfancsalodik sok addigi városlakó képe, hogy a ház/telek/kert karbantartása inkább csak elcseszi a szabad hétvégéjét, mert ahelyett, hogy kimenne a strandra vagy elmenne tekeregni a hegyekbe, de facto _dolgozni_ kell.
süti beállítások módosítása