Miskolc: itt fillérekért lehet bérelni!?
2017. június 25. írta: TothGeza78

Miskolc: itt fillérekért lehet bérelni!?

ELADÓ/KIADÓ

Az ország egyik legolcsóbb egyetemvárosa Miskolc – tartja a közvélekedés. De vajon igaz-e ez a lakásokra, különösen a diákoknak alkalmas legolcsóbb otthonokra? Annak jártunk most utána, mit kapunk havi 40 ezerért Miskolcon.

Első ránézésre Miskolc az ország egyik legszegényebb nagyvárosa. Legalábbis ekként híresült el. Ha nem is Ózdhoz vagy Mátészalkához hasonlítható az országos rossz híre, azért aki nem ismeri ezt a vidéket, még ma is hajlamos legyinteni. Az utóbbi években azonban sokat változott, sokat fejlődött ez a megyeszékhely. Számos nagy cég telepedett le, egyre több a munkalehetőség és egyre szebb a városkép. Ha egy fiatalt éppen ide vesznek fel egyetemre, ma már nem kell aggódnia, barátságos, ha lassan is, de szépülő várost talál ott keleten.

A fejlődés nyilvánvalóan azon is tetten érhető, hogy egyre magasabbak nem csak az ingatlanárak, de a bérleti díjak is. Előbbiek esetén eltűntek jobbára a kétmillió forint környékén kínált kétszobás lakások, utóbbiaknál pedig a 30 ezer forint alatti ajánlatokat keressük hiába.

Íme egy eladó olcsó lakás Miskolcon, amely, bár rosszak a paraméterei (kicsi szoba, vizesedő fal, erősen felújítandó állapot) mégis több mint 3 millió forintba kerül. Íme:

miskolc_olcso_alberlet.png

De nézzük a kiadó lakásokat. Ha egyetemistaként keresünk, akkor a legolcsóbb, önálló, már minőséginek mondható ajánlat egy másfél szobás, retró módon berendezett, de legalább jó adottságú és tiszta lakás. Ez havi negyvenezer forintba kerül, de azért a rezsi ehhez még hozzájön, ami a távfűtés miatt magasabb, mint a konvektoros társai, a hirdetés szerint nyáron is 20-25 ezer forint.

miskolc_egyetemi_albi.png

A fenti lakás további gondja, hogy az Egyetemváros több mint fél órányi buszozásra van, azaz nem ideális e téren.

Kicsit többért, havi 48 ezerért (ha a kedvezőbb rezsit is számítjuk, akkor a fentihez hasonló havi összegért) már kapunk Miskolc belvárosában is szép, sőt az előbbinél sokkal szebb lakást. Nagy hátrány, hogy csak egy szobás, viszont a szoba tágas és az egyetem 25 percre van és a belvárosi hangulat is megvan.

miskolc_kossuth_albi.png

Aki közel szeretne kerülni az egyetemvároshoz, annak marad a rossz hírű Avas lakótelep vagy környéke, vagy esetleg a jóval elegánsabb Tampere városrész, ahol viszont egy egyszobás lakás is havi 70 ezer forint körül kezdődik. Igaz viszont, hogy új építésű, tágas és nívós egyszobásról van szó. Busszal pedig szűk negyedóra alatt az Egyetemváros kapujánál lehetünk. És ne felejtsük el: egy új korszerű lakás rezsije jóval kedvezőbb lesz, mint az olcsóbban bérelhető lakótelepi társaié!

miskolc_elfogadhato_albi.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr7712613363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchhalter 2017.06.25. 09:55:46

70 ezer Miskolcon???Kicsit sok. A rossz hírű Avas már nem gáz.Aki benne van a napi hírözönben az tudja,hogy közel 150 roma családot,akik csalással jutottak hozzá az ingatlanokhoz és szó szerint lelakták a lakásokat már zömmel ki lettek lakoltatva . Vagy a számozott utcák folyamatos bontása.Miskolcra még be kéne csalni egy két multit aki adna 3-4 ezer embernek munkát ami további több száz munkahelyet generálna(menzák,kisboltok egyéb szolgáltatok) és persze beindulna egy lakásépítési program (3-400 új építésű lakás) ill. egy panel felújítási program.

hopp11 2017.06.27. 22:05:41

Buchhalter!
A 70 ezer sok Miskolcon? Már miért? Az egy főre jutó jövedelem kb annyi, mint más nagyvárosban.
Sok egyetemista keres albélrletet, a város gazdasága szárnyal, évi 1000-1500 új munkaheky létesül, sokan érkeznek máshonnan ide dolgozni, ők is albérletet keresnek. A cikkben szereplő 70 ezres albérlet Tampere városrészben található, amely egy elegáns zöldövezet, ott hihetetlen alacsony egy 70ezres ajánlat.
Reálisan az Avason is elkérhetsz 60-80 ezret.
Tavaly aug-ban az iskolakezdést megelőzően a helxi sajtóban azt nyilatkozta egy ingatlaniroda vezetője, hogy akkora az igény az albérletekre, hogy ők max 1 héten belül kiadnak bármilyen albérletet. Valamint azt, hogy nyáron már a külföldi diákok is keresik náluk sz albérletret, ilyen korábbi években nem volt.
Aki jár az egyetem környéki boltokban, áruházakban, rengeteg külfölfi diákba botolhat a nap bármely szakában.t

hopp11 2017.06.27. 22:12:52

Ja, Miskolcon az általad kért folgok már mind megvalósultak. Nagy multi cégek dok ezer új állással, ezzel együtt a dzolgáltató dzekzor is magas fokozatba kapcsolt, ott is rengeteg az új munkahely. Ezzel együtt az újlakás építések is nagy ütemben zajlanak. Orszáhosan az egyik legnagyobb számú újlakás Miskolcon épül.
süti beállítások módosítása