Hogyan járnék jobban, lakótárssal vagy egyedül?
2017. július 24. írta: Otthon

Hogyan járnék jobban, lakótárssal vagy egyedül?

Tizenhárom négyzetméteres szobákat 35-40 000 Ft-ért lehet bérelni havonta, de aki azt gondolja, hogy ez jó áron van, hozzá kell tenni, hogy általában olyan környéken kínálják a szobákat ilyen áron, amik nem feltétlenül a bulinegyedben helyezkednek el. Az albérletárak az egekben vannak, így teljesen jogos a kérdés: lakótárssal vagy egyedül jár jobban az ember?

A diákélet és a fiatal felnőtt élet a nagyvárosban nehéz azoknak, akiknek a szülei nem tudják finanszírozni a saját tulajdonú budapesti lakást. Sokan kényszerülnek arra, hogy a kollégiumok helyett albérletet válasszanak, és már fiatal felnőttként, komoly állások mellett is szükségük van arra, hogy lakótárssal éljenek együtt. Az egyetlen egy előnye, hogy sokkal olcsóbb, mintha egész lakást bérelnénk egyedül. Átlagárat nézve körülbelül 120 000 Ft-ba kerül egy kevésbé minőségi belvárosi albérlet lakbére, erre rá kell számolni a rezsit, az internetet, a telefonköltséget, a bérletet és a kaját, tisztálkodási szereket. Némi fejszámolás nélkül is látható, hogy kezdő fizetésből, se a mekis fizetésből csak és kizárólag lakótárssal lehet megoldani az életet.

A lakótársas élet előnye, hogy mindig van kivel beszélgetni, van kivel lemenni a sarki bárba és van kin keresztül ismerkedni - legalábbis azok, akik ebbe a négyszobás albérletbe költöznek, biztosan találnak maguknak barátot is a sok lakótárs közt. Bár minél többen laknak egy lakásban, annál olcsóbb, mégis azzal is kell számolni, hogy minél többen élnek egy fedél alatt, annál biztosabb, hogy konfliktusokkal kell együttélni - egyébként is mindent meg lehet beszélni, de a kompromisszumkészség a legelőnyösebb tulajdonság a lakótársas albérletben.

Például, ha a lakótárs sokkal nagyobb társasági életet él, mint a társai, akkor nagy valószínűséggel a haverok keresztül-kasul fognak járni a lakáson. Mindig van olyan, aki rendetlenebb a másiknál, így aki kiakad azon, hogy hol a bögréje, és abból valaki ivott, gondolja meg kétszer is, kikkel költözik össze, és hol tartja majd a hőn imádott tárgyait, amiket nem szívesen oszt meg másokkal. Ugyanez a helyzet a hűtővel, akit zavar, ha megeszik a Túró Rudiját, inkább szerezzen be magának egy minihűtőt a szobájába, és tartsa ott a dolgait. 

Aki az egyedüllétet választja, és kevés pénze van rá, talál Budapesten is olcsóbb albérletet, viszont olyan távol a város nyüzsgésétől és az iskoláktól, hogy rengeteget kell utaznia, ha az iskola vagy a munkahelye a belvárosban van. Ilyen olcsó albérlet például az alábbi 51 négyzetméteres, 2 szobás, 20. kerületi panellakás, ami 80.000+rezsi havonta.

Kattintson a képre!

floris.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr5412670291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása