Otthonosság egy bérelt lakásban? Igen, lehetséges!
2017. augusztus 16. írta: csorbazs

Otthonosság egy bérelt lakásban? Igen, lehetséges!

Beköltözni egy albérletbe meglehetősen kettős érzés. Egyfelől az ember tudja, hogy ezt az x négyzetmétert kell otthonának, a biztos pontnak tekintetni az elkövetkező időben, másfelől viszont mégsem a saját tulajdonáról van szó. Mai bejegyzésünkben adunk néhány tippet, miként varázsolható otthonossá egy bérelt lakás.

Mindennek megvan a maga helye

Valójában már attól sokkal otthonosabb lesz minden, ha az ember kipakolja a bőröndjeit, a ruhák megtalálják helyüket a szekrényben, a kedvenc sálak és cipők pedig az előszobában. Szerencsés, ha az új otthon bővelkedik rakodóterekben, így elkerülhető, hogy "elő maradjanak dolgok". Ez egyébként különösen akut probléma a kislakásoknál. Manapság egyébként egyre inkább dívik a szekrény nélküliség trendje, így a nagy monstrumok helyett elegáns, "falnak álcázott" beépített szekrényeket és polcokat használnak.

raday_utca_kiado_lakas.jpgPolcként funkcionáló praktikus elválasztó egy Ráday utcai kiadó lakásban

 

Játék a kiegészítőkkel

A különféle dekorációs célt szolgáló apróságokban az a legjobb, hogy belátható összegből egészen más karaktert adhatunk a lakásnak, saját ízlésünkhöz alakíthatjuk azt, és ha ahhoz szottyan kedvünk, bármikor megváltoztathatjuk. Egy jó asztalterítő, néhány vidám díszpárna, pléd és egész másként fest minden. Ez mondjuk egy alap package, de bátran lehet játszani a dísztárgyakkal, zuhanyfüggönnyel, lábtörlővel, sőt, akár a lámpaburákkal is, jóllehet, utóbbi már költségesebb is történet.

kondorosi_ut_kiado_lakas.jpg

Néhány kispárna, takaró és egész másképp fest a szoba

 

Érdemes becsengetni a szomszédokhoz

Logikus, mégis sokak számára nem evidens, hogy amikor az ember beköltözi egy új helyre akkor érdemes felmérni a "szomszéd-helyzetet". A kedves közeledés egyfelől a későbbiekben még jól jöhet, másfelől pedig az otthonosság érzéséhez nagyban hozzájárulhat néhány kedves szó a gangon a szomszédtól.

egyetem_ter_kiado_lakas.jpg

Felújított lakás az Egyetem téren

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr3812722962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása