Rossz lakótársat választottam! Kirúgjam?
2017. szeptember 02. írta: heveis

Rossz lakótársat választottam! Kirúgjam?

Új albérlet, új konfliktus. A felszökő albérletárak márcsak anyagi megfontolás miatt is sokan közös lakótársi létet választanak. A közös helyiségek berendezése azonban mindig nagy falat és az első nagy fordulópont egy kapcsolatban. Itt van pár tipp, hogy hogyan előzzük meg a különköltözést, a friss beköltözés után..

Nem számít, hogy lakótárssal vagy csak párunkkal költözünk össze, ugyanazon neuralgikus pontok következhetnek el. Persze, van olyan, hogy nem mindenkinek egyaránt ugyanolyan fontos a környezete, így könnyebben el tudja engedni a másik trendi ötleteit. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha mindegyikünk önjelölt lakberendezőként viselkedik..

man-couple-people-woman.jpgFotó: pexels

Egy szó, mind száz, ahhoz, hogy megtartsuk a jó párkapcsolatot és még a dekoráció is jól nézzen ki érdemes a következő néhány dolgot betartani:

1. A jó kérdéseket tedd fel, annak érdekében, hogy elkerüljétek a személyeskedést. Például: Mi a fontos az adott térben? Milyen színeket szeretsz? Milyen hangulatot szeretnél a szobában?

2. Ha különféle stílusú bútorok vannak a lakásban, próbáljuk meg egy színnel vagy mintával közös nevezőre hozni őket.

pexels-photo-271795.jpegFotó: pexels

3. Érdemes meghatározni az alapokat és kidobálni a lényegtelenebb dolgokat, annak érdekében, hogy minél gyorsabban kompromisszumos megoldásra tudjunk jutni.

4. Több opciót is hozz fel, amiből a másik választhat, így nagyobb az esélye annak, hogy valamelyik neki is tetszik.

5. Kezdjünk az egyszerűséggel. Olyan színű kanapét válasszunk, ami szinte bárhová belepasszol.

pexels-photo-276267.jpegFotó: pexels

6. Minél többféle lehetőséget sorakoztassunk fel, akár lehet ezekből a Pinterest táblát létrehozni. Így könnyebb válogatni és közös pineket találni, egészen meglepő lesz, hogy mennyi közös pont van. Fontos, hogy soha ne kényszerítsük rá a másikra azt, amitől kirázza a hideg, hiszen rosszul fogja benne érezni magát.

pexels-photo-509819.jpegFotó: pexels

7. Az ismétlés stílust teremt. Érdemes kiválasztani egy színpalettát már az elején, amitől nem érdemes eltérni. A legtöbb ember a természetes, natúr színeket kedveli, ez csökkenti a konfliktusokat is. Ha egyféle színpalettával élünk, akkor nem leszünk túlingerelve, így sokkal harmonikusab érzet származik majd a környezetünkből.

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr4412717104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása