Ez az egyik legjobb biznisz Pécsett!
2017. június 24. írta: TothGeza78

Ez az egyik legjobb biznisz Pécsett!

ELADÓ/KIADÓ

Nem, nem találtuk meg a legjobb pécsi startupot. Megszimatoltuk viszont a legegyszerűbb ingatlan-tranzakciót, amit Pécsett elkövethetünk. A recept persze ismert, főleg Pesten gyakorolják: végy egy kis lakást olcsón és add ki jó áron, diákoknak.

Budapesten hiába sok a bérlő, egy normális, kiadható állapotú lakás jóval 10 millió forint felett kezdődik, így a megtérülés jóval több lesz, mint tíz éves, hiszen egy olcsóbb kis használt lakás havi 60-80 ezer forintért adható csak ki.

Pécsett viszont kissé más a helyzet: a kiadási árak alacsonyabbak ugyan, mint a fővárosban, de csak valamivel. Eközben a lakásárak viszont nagyságrendekkel maradnak el a budapestitől, jóval gyorsabb megtérülést biztosítva.

Aki tehát némi lejárást is bevállal, vagy eleve a közelben él, dolgozik vagy sokat jár amúgy is arra, bizony gondolkozzon el azon, hogy pár millióért vesz Pécsett egy élhető lakást és kiadja. Különösen most, hogy lassan itt az ősz és kezdődik a hajsza a kiadó lakásokért az ország (Budapest után) második legnagyobb egyetemi városában, ahol 34 ezer diák tanul!

Ha azt gondolják, hogy egy ilyen tranzakcióhoz tízmilliós befektetés kell, tévednek! Pécsett már lehet, persze erősen felújítandó kis lakást csípni 3,5 milliós irányáron.

pecsi_felujitando_lakas.png

Ugyanígy a keleti (Meszes) városrészben kissé nagyobb (37 nm) lakás is van szintén 3,5 millióért, viszont ez is éppúgy messze esik az egyetemektől, leszámítva a Zsolnay Negyed közelében lévő Zeneművészeti és Művészeti Karokat, melyektől tíz percnyire található tömegközlekedéssel mindkét ingatlan.

pecs_feketegyemant_ter.png

Sajnos itt is felújítandó lakásról van szó, ami tovább rontja a pozíciónkat. Nézzünk valami jobbat!

Amennyiben a rosszabb hírű keleti városrészt nem kedveljük, úgy kissé drágábbak lesznek az apró lakások is. Ezek közt a legolcsóbb is 4,4 milliótól kezdődik Ledina városrészben a Kiss Ernő utcában. Ez a központtól már csak tíz percre van. Az állapota is jobb mint az előzőeknek, viszont inkább üzletnek, irodának való, semmint lakásnak – így ez a kiadásnál gondot (kisebb bevételt) jelenthet, viszont mivel jobb állapotú, végső soron nem drágább mint a lepukkant 3,5 milliósak.

pecsi_retro_lakas.png

A belvároshoz közelebb érezhetően nőnek az árak, még a legolcsóbb lakás is, ami az Erzsébet utcában van 5,1 milliót kóstál. Viszont még itt is jobban megérheti a kiadás, hiszen 50 ezer körüli kiadási árral számolva 8,5 éves lehet a megtérülés! (Érdemes kicsit többet fizetni egyébként a lakásért a jobb kiadhatóság reményében.)

pecs_erzsebet_utca.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr4612613201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása