Felsőfokon, vidéken, olcsóbban – Debrecen
2017. június 30. írta: TothGeza78

Felsőfokon, vidéken, olcsóbban – Debrecen

ELADÓ/KIADÓ

Megnézzük mennyi a különbség egy budapesti és egy nagy egyetemvárosi diáklakás – első körben Debrecen – legkedvezőbb bérleti díjai közt.

Mostanában derülnek, derültek ki a felsőoktatási ponthatárok. Nem mindegy azonban, hogy valakit a fővárosba vagy éppen egy vidéki nagyvárosba vettek fel. Miért? Mert vidéken jóval olcsóbb az albérlet, mint a méregdrága fővárosban!

Különösen akkor nem mindegy mindez, ha valakinek nincs más választása: muszáj albérletbe költöznie, mert nem volt kollégiumi szoba, vagy a diák van olyan jó helyzetben, hogy kollégium helyett választhat akár önálló, akár más diáktárssal közösen albérletet magának.

Nézzük meg, hogy milyen önálló lakásocskát – tehát nem diáktársakkal vagy főbérlővel terhelt al-albérletet – lehet találni mostanság Debrecenben, lehetőleg a felsőoktatási intézményekhez közel.

Azt gondolnánk, hogy jóval olcsóbb Debrecenben az albérlet, mint Budapesten, ám ez nem feltétlenül igaz ma már. Egyrészt a legnagyobb vidéki városunkban kicsi a kínálat, másrészt pedig a legolcsóbb szegmensben hasonlóan 40-50 ezer forinttól kezdődnek az árak, mint a főváros külső részein, illetve a Pest környéki agglomerációs településeken.

Nézzük is a példákat. Íme egy pici önálló lakás (szoba+fürdőszoba), közös konyhával az Agráregyetem közelében. Bár csak 20 négyzetméteres és 40 000 forintba kerül, egy új építésű ház felső szintjén található, tehát szeparáltan, nyugodt körülmények között élhet egy egyetemista. 

debrecen_egy_szoba.png

 

Érezhetően drágább egy szintén egy szobás lakás, az Egyetemhez közeli tömbházban. Igaz van erkélye, de a fürdőszoba enyhén szólva múlt századi. A lakás bútorozott, X. emeleti. Havi 50 ezret kér érte a tulajdonos.

 debrecen_tombhaz.png

Ha két diák költözne együtt, akkor már minimum másfél szobás lakást kell nézni. Ezek közt a legolcsóbb, amit Debrecenben találtunk nem kevesebb, mint 70 ezer forint, de legalább az eddig látottakhoz képest színvonalasnak mondható. Érdemes odafigyelni arra, hogy bár a hirdetésben bútorokkal van fotózva, bútorozatlanul szeretnék kiadni. 

Debrecen, tócóskerti lakótelep, 40 nm, 1+1 szobás lakás

debrecen_nagyobb.png

Az albérletek gyorsan fogynak a nyár folyamán a közelgő tanévkezdés miatt, ezért ha korrekt lakást vagy kis házat szeretnénk találni, idejében kezdjük a nézelődést. Sok sikert kívánunk hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr4712608033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása