5 tipp, hogyan tuningold fel a pecót!
2017. július 16. írta: Otthon

5 tipp, hogyan tuningold fel a pecót!

A legegyszerűbb módszer arra, hogy a bérelt pecót felturbózzuk, hogyha a tárolás problémakörét megoldjuk. Ha ez megvan, akkor máris pofásabb az egész lakás, és a hangulata is teljesen más lesz.

Hacsak nem kastély méretű az albérlet, akkor biztosan az jelenti a legnagyobb gondot, hogyan rendezzük be okosan úgy, hogy bőven legyen életterünk. Ez főleg a galériás, egyszobás lakásokban lehet probléma, amit ha nem tartunk rendben, akkor az egész egy nagy halom ruhává, könyvvé és egyéb tárggyá válik. A kényelmes, könnyen átlátható otthonhoz íme néhány tipp.

1. Függöny az ágy köré

Ha a hálószobában az ágy köré függöny húzunk körbe, ráadásul olyan színűre festjük a falat, amilyen az éjjeliszekrényen álló lámpánk búrája, akkor máris tettünk azért, hogy kényelmes és szép legyen a pihenés.

2. Többfunkciós bútorok

Ha az asztalok, székek több mindenre is használhatók, akkor helyet spórolhatunk. A polcok is lehetnek olyanok, amiket több célra is használunk: ruhákat hajtogatunk rájuk, vagy telerakjuk kosarakkal, amikbe gyorsan elpakolhatunk. Kis helyre azok a padok is hasznosak, amikben van egy tároló: párnáknak, takaróknak tökéletes.

Az alábbi kiadó 30 négyzetméteres, egyszobás albérletben például nem okos ötlet az ablak melletti szekrény. Sokkal inkább egy padlótól a mennyezetig álló polcrendszert javasolnánk.

Kattintson a képre!

1_21.jpg

3. Okos tárolás

A függőleges polcrendszer helyett inkább a padlótól a mennyezetig polcoljuk fel a falat, így jóval kisebb felület is elég lesz a polcoknak. Ha a polc alsó részeire hatalmas kosarakat szerzünk, akkor azokba tényleg mindent bele tudunk dobálni, ami csak útban van.

4. Dohányzóasztal legyen a munkaállomás is

A nappali közepén lévő dohányzóasztalok általában magazinokkal, könyvekkel, távirányítóval és telefonnal van teli. Ehelyett inkább pakoljunk el mindent a tetejéről, és tegyünk egy párnát a földre: máris kényelmesen lehet dolgozni a laptoppal az asztalon. 

5. Kinyitható étkezőasztal

Helyet lehet spórolni azzal, ha kinyitható, összecsukható bútorokat szerzünk be, ezek közül az étkezőasztal a legpraktikusabb. Értelemszerűen teraszokra, erkélyekre is érdemes ilyeneket beszerezni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr9712627585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mokaka (törölt) 2017.07.16. 11:14:11

Mi az a pecó?

Infamous 2017.07.16. 11:55:45

@Mokaka: lakás, kégli.
Szívesen.
süti beállítások módosítása