Menj egy kerülettel arrébb és bérelj olcsóbban!
2017. november 02. írta: TothGeza78

Menj egy kerülettel arrébb és bérelj olcsóbban!

eladó/kiadó

Ha albérletet keresünk, nyilván rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, azon túl, hogy mennyibe kerül havonta. A szempontok között szerepel például, hogy milyen messze esik az új otthon a munkahelyünktől, a gyerek iskolájától, vagy esetleg a nagyszülőktől, stb.

Ugyanígy nem elhanyagolható az sem, hogy milyen költségekkel, azaz rezsivel tartható fenn a lakás, de manapság legalább ugyanilyen fontos szempont a bérlőknek az is, hogy az új otthon a város mely kerületében foglal helyet.

Néhány európai nagyvárosban tett látogatásom során észrevettem, hogy a különböző kerületek lakáskiadási árai között óriási különbségek is lehetnek, attól függően, hogy milyen a kerületek infrastrukturális ellátottsága, mennyi zöldfelülettel rendelkeznek, vagy milyen a lakó-összetételük. Budapesten is egyre inkább megfigyelhető ez a tendencia.

Nézzünk néhány példát a fent említett kritériumok alapján. Az is lényeges, amit még nem említettem, hogy az albérlet választásnál még a családi állapot is meghatározó, hiszen egy egyedülálló nem akkora lakást fog bérelni, mint egy két gyerekes család. Alapvetően igyekszem a példákban azonos méretű lakásokat alapul venni.

Ez a belvárosi, VI. kerület Podmaniczky utcában található 70 nm-es (2 és fél szobás) jó állapotú tégla lakás bérlése 170 ezer forintba kerül. Ez az otthon a város szívében található, tehát infrastrukturális ellátottsága és közlekedése kiváló, ellenben kevés a zöldfelület és a friss levegő. Másfelől, ha a lakás ablakai éppen egy forgalmas útra néznek, akkor zajos is lehet az albérletünk.

alberlet_podmaniczky_utca.png

A XX. kerület, Pesterzsébeten találhatunk talán legolcsóbban a városban albérletet. Ez a budapesti peremkerület ugyan könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, de legalább fél órát vesz igénybe, hogy innen bejussunk a belvárosba. Ha a lakóösszetételt nézzük, akkor inkább az alacsonyabb jövedelmű munkásrétegből, vagy az olcsó albérletet kereső, vidékről felköltöző fiatalokból kerülnek ki a szomszédaink. A Mártírok útján, ezt a 3 szobás lakást mindössze 80 ezer forint plusz rezsiért hirdetik és a feltételek tekintetében is elég rugalmasak. Feltehetően azért, mert ugye a várostól való távolság függvényében bizony csökken az albérletek népszerűsége, és ugyebár e kerület híre sem a legjobb.

pesterzsebet_alberlet.png

Hogy egy másik pesti véglelet mutassunk: Budapest egyik legzöldebb és Pest legelegánsabb fél-külső kerületében, Zuglóban, az Egressy úton szintén 2 és fél szobás lakás (65 nm-es) 200 ezer forintért kiadó havonta! A fotók alapján a lakás szép állapotban van, igényesen kialakított belső térrel, részben bútorozva. Az Egressy út közlekedése kiváló, bő negyedóra alatt elérhetjük a belvárost. Ugyanakkor a környék parkokkal ellátott és csendes, főként a családosok szeretnek itt élni.

zuglo_egressy_alberlet.png

Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben  

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr1613066958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehh 2017.11.02. 15:01:54

az a csuda olcsó pesterzsébeti lakás első ránézésre látszik, hogy lehúzós kamu, ennyire azért figyelhetnétek...

ehh 2017.11.02. 15:14:54

Jut eszembe, arról mikor látunk cikket, hogy mennyi kamuhirdetés van az összes ingatlanportálon és hogy milyen lépéseket tesznek az oldalak hogy ezeket kiszűrjék, megelőzve a csalásokat?

Súgok:
- tipikusan 1db kép van feltöltve ami semmitmondó, de többnyire lászik a fűtőtesteken és a nyílászárókon hogy netről szedett kép, ugyanis Magyarországon nem használt típusok és formák vannak.
- a szövegben sokszor ott van a kép illusztráció kifejezés. (Ki más hirdetne lakást illusztrált képpel, mint akinek nincs a hirdetése mögött tényleges lakás?)
- tipikusan 30-50%-al a piaci ár alattiak a hirdetések
- tipikusan tömör a szöveg, de kiemelik, hogy gyermek / állat nem akadály és a kaució is rugalmas.
- A hirdető neve mindig évike, kovács, tóth, stb.

Miért? Mert a csóró szerencsétlenekre mennek rá akiknek senki nem ad ki albérletet vagy egyszerűen nincs pénzük megfizetni a valós lakásokat. 5-8-10 000 HUF-ot bekérnek tőlük (napi 50-100 lakáskeresővel simán kezelnek ezek a helyek!) telefonszám listáért cserébe, aláíratnak egy papírt, hogy ők semmiért nem felelősek és mehetsz a dolgodra. Több, mint 10 éve megy ez a csoda-vállalkozás, mindig más néven és még mindig van, aki fizet nekik.

ui.: ritkább esetekben valós lakásokat hirdetnek, a tulajdonosok tudta nélkül és olcsóbban, mint a tényleges ár. A "közvetítő" vevőnek adja ki magát, időpontot egyeztet a tulajjal megtekintésre és odaküld 20-30 embert a megbeszélt időpontra, kutyával, pereputtyal, akkor is ha eredetileg erről szó sem volt, majd a tulaj magyarázkodhat a szerencsétleneknek, hogy neki ahhoz nincs köze, hogy ők kinek, mire adtak pénzt...

Ezeket reklámozzátok a nem körültekintő kiemelt hirdetéseitekkel a blogon, köszi.

kiscsilla 2017.11.03. 22:47:25

Köszi ehh! Azért ezeket is jó tudni!

Vajon miért nem reagál az illetékes?
süti beállítások módosítása