Győr: a menő egyetemváros
2017. július 13. írta: TothGeza78

Győr: a menő egyetemváros

Eladó/Kiadó

Nem, nem a legolcsóbb a felsőoktatási albérletek szempontjából, nem, nem a legrégebbi egyetemváros. Mégis talán a legtöbb továbblépési lehetőséget biztosítja a műszaki irányokban a győri egyetem, amely a közelmúltban a soproni és a mosonmagyaróvári felsőoktatási intézményekkel erősödött. Nézzük, mennyiért találunk a menő „nyugati” városban albérletet.

Aki nem jut el nyugatra tanulni, vagy nem akar túlzottan távol kerülni hazájától, és mondjuk Kelet-Magyarországon lakik, annak bizony hatalmas lehetőséget jelent a győri felsőoktatásban tanulni. Itt van az Audi gyár, a közelben a General Motors motorgyártó üzeme, a Rába és rengeteg más nagyvállalat és erős középvállalat. Ha valahol, hát itt dübörög a magyar gazdaság – a fővároson kívül értve persze.

Aki a győri egyetemhez közel, minőségi lakást szeretne annak nyilván mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Az Egyetemhez közel, a Lakatos utcában első emeleti, 24 nm-es lakás bérleti díja 70.000 Ft/hó. Ugyanakkor a költség a teljes rezsit is tartalmazza.

gyori_pici_lakas.png

Vagy belvárosi, 67 nm-es, 2 szobás lakásba albérlő társat keresnek, havi 22.000 Ft-ért. 

belvarosi_gyori_alberlettars.png

Szerencsére azért Győrben nagyobb a választék, mint több más vidéki városban.

Aki csak kacérkodik a gondolattal, annak nézzük, mint érdemes tudni a győri egyetemről? Íme a száraz tények: a Széchenyi István Egyetem Győr egyetlen felsőoktatási intézménye. Az 1968-ban megalakult Közlekedési és Távközlési Műszaki főiskola 1986-ban vette fel a Széchenyi István nevet, majd 2002-től egyetemi ranggal büszkélkedhet.

Tavaly januárban a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar és a korábbiakban soproni székhelyű Apáczai Csere János Tanítóképző Kar is az egyetemhez csatlakozott. Ja, és talán már mondtuk: menőbb ide járni, mint keletre, különösen egy mérnök-hallgatónak, aki tőlünk nyugatabbra is szerencsét akar próbálni, valahol másutt Európában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr512658103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi1973Wien 2017.07.14. 07:47:32

ez lof@xjanko poszt volt, 2db nyavadt kis szoba/lehetoseg felemlitesevel, mèg csak az aktualis hirdeteseket sem böngeszte at rendesen a poszt keszitoje. kis garzonoktol a 2-3 szobas panelekig eleg szeles skalan mozog a kinalat györben, ezt talan erdemesebb lenne egy ujabb nekifutassal alaposabban kivesezni, esetleg hozzacsapva a jarulekos koltsegeket, hogy mennyibol all fel egy lakokozosseg.

dollarpapa (törölt) 2017.07.14. 13:02:13

Ez egy reklám blog, mégis mit vársz? Amellett győr nem menő város és az egyeteme is max másodrangú az országon belül

"közelben a General Motors motorgyártó üzem" - alig két óra kocsival :D
süti beállítások módosítása