Bajok lesznek a Bakony lábánál!?
2017. június 26. írta: TothGeza78

Bajok lesznek a Bakony lábánál!?

ELADÓ/KIADÓ

Bár nem a legnagyobb, de az egyik legjobb fekvésű nagyvárosunk Veszprém, egy igazi egyetemváros, nem kevesebb, mint 9 ezer diákkal. Olcsó albérlet nem is nagyon van a városban, de őszhöz közeledve még kevésbé lesz. Érdemes sietni. De a cikk végén mutatunk egy remek alternatívát is!

„A Pannon Egyetem (rövidítve: PE, 2006. március 1. előtt Veszprémi Egyetem) Veszprém és a Közép-Dunántúl vezető felsőoktatási intézménye, jelenleg több mint kilencezer hallgatóval” – olvasható a Pannon Egyetemről a Wikipédián. És valóban, a menő nyugat-magyarországi városban már most alig van megfizethető árú albérlet – érdemes tehát már most körülnéznie annak, aki ősztől itt, ebben a festői városban kezdi a tanulmányait. Különösen, ha nincsen helyismerete az egyetemvárosban. Legyen akár műszaki, akár bölcsész, akár a közgazdász szakok valamelyikére készülő fiatal.

Az albérleteknél ugyanis nem csak magasak az árak, de sajnos a választék is kicsi a Bakony lábánál és a Balatontól negyedórányira fekvő sztár-városban. Jelenleg – kis híján – fővárosi albérletárak vannak, különösen, ha valaki teljesen önálló lakást keres.

A megfizethető 70 ezer forintos kategóriában csak egyetlen lakás árválkodik, képet ahhoz sem töltött fel a hirdető. De a leírás alapján ígéretes, mert nem kicsi, 37 négyzetméteres és felújított is. Igaz viszont, hogy a Vilonyai úttól legalább 20 perc az egyetem busszal is, vagy a bevállalósabbaknak fél órás gyalogút, vagy szűk tíz perc bringával.

veszprem_szep_konyhas_lakas.png

A következő kategória viszont már kétszobás. Sokan nem szeretik a tizedik emeletet, de ez a lakás szépen felújított és két igen tágas 18-18,4 négyzetméteres szobája is van! A gondot csak az ára jelenthet, mert az bizony 100 ezer forintos rezsi nélkül.

Mivel extra kicsi a kínálat, így bizony szóba jön egy olcsó kis lakás megvásárlása is Veszprémben, hiszen érdekes módon aprócska diáklakás már egész elfogadható van döbbenetesen olcsón! Íme:

veszprem_hazgyari_ut.png

A kis pecó Veszprémben a Házgyári út 1. sz. alatt van: egy 4-ik emeleti mindössze 18 nm-s 1 szoba fürdőszobás lakás. Az ingatlan távfűtéses, de erkélye is van amiről szép kilátás nyílik a Bakonyra. Alacsony rezsije és a vételára egy nagyobb személyi kölcsönből is kijöhet, így már két-három évre is érdemes lehet megvenni, legfeljebb a tanuló később továbbadja.

És aki az olvasásban eddig kitartott, jöhet egy kis irodalomóra is így a végére? – Kifejezetten kellemes (bár a helyiek számára talán unalomig ismert) vers a város fekvéséről, hangulatáról.

Kemény Géza: Veszprémi anziksz (részlet)

„István, Gizella ősi vártán,
mögöttük völgyhíd: kőszivárvány.
Bakony szeléből - álmodni se mernéd -
arany harangszó hímez, misekelmét.
Itt a domb a völgybe, völgy a dombra,
kis utcák szöknek kővadonba.
Tágas terek sikátorok felett,
földszintbe fúl hegymászó emelet.
Fűzsuttogás a locska Séden.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr9512613283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása