Miért éppen 2 emberrel kell összeköltözni?
2017. szeptember 04. írta: csorbazs

Miért éppen 2 emberrel kell összeköltözni?

Már csak néhány hét és ifjú egyetemisták tucatjai árasztják el az egyetemi városokat. Valószínűleg már a legtöbb költözni készülőnek van valamiféle elképzelése arról, hogy milyen szobát szeretne kinevezni átmeneti otthonának. Mai bejegyzésünkben a még bizonytalankodóknak szeretnénk segíteni, és bemutatni, hogy miért jó hárman összeköltözni egy lakásba.

Nem túl sok, de nem is kevés

Kritikus kérdés, hogy hány ember tud kényelmesen együtt élni egy lakásban úgy, hogy ne legyen zsúfoltság. Tapasztalataink szerint két ember még kevés egy igazi bulis, egyetemista albérleti élethez, 4-5 viszont már túl sok alkalmazkodást igényel. Éppen ezért a legideálisabb, ha hárman költöznek össze.

viii_kerulet_kiado_lakas_2.jpg

140 négyzetméteres kiadó lakás a VIII. kerületben

 

Harmadolódó költségek

Kétség kívül az összeköltözés egyik legnagyobb előnye, hogy a költségek megoszlanak a lakók között. Egyes kiadások természetesen megnövekednek, mint például a vízfogyasztás, de vannak olyan fixek, például az internet előfizetés, ami egyszerűen csak szétosztódik a fiatalok között. Így még elérhető áron biztosíthatók a normális és kényelmes életkörülmények.
xiii_kerulet_kiado_lakas.jpg

Kiadó lakás a XIII. kerületben

 

Kevesebb felelősség

Ha többen laktok együtt, az azért is jó, mert be tudjátok osztani, hogy ki milyen háztartási "ügyért" felelős az adott hónapban. Oké, a saját szobáját mindenki takarítsa maga, de a közös helyiségek karbantartására nemárt kitalálni valami rendszert. Három ember esetén még követhető, hogy éppen ki a felelős, viszont egy emberre viselhető terhek jutnak. 

cserhet_utca_kiado_lakas.jpg

Kiadó lakás a VII. kerületben 

Társak a szórakozásban 

Egyetemistaként az élet a szellemi gyarapodáson kívül a szórakozásról is szól. Ha egy jó társaságban kerül az ember, akkor fergeteges élményekkel és örök emlékekkel gazdagodhat. Szerencsés esetben mindezt a lakótársaival is átélheti, akik ha kell, ott vannak akkor is, ha épp a buli kerül terítékre, de képesek megérteni azt is, ha a másiknak tanulnia kell, esetleg magányra van szüksége.

i_kerulet_kiado_lakas.jpg

Kiadó lakás az I. kerületben 

A bejegyzés trackback címe:

https://alberlet.blog.hu/api/trackback/id/tr8312690585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.09.05. 13:57:34

Mit jelent az, hogy "legideálisabb"? Az "ideális" szót miért kell még tovább fokozni?
süti beállítások módosítása